RP-X™ Racing Brake Pads

Po izjemno uspešnem lansiranju RP-1™ je EBC Brakes Racing povečal svojo ponudbo zavornih ploščic za motošport z uvedbo našega najnovejšega izjemno zmogljivega materiala za steze in dirke, RP-X™.
Zasnovan za vozila, ki se močno vozijo po stezi, ima RP-X™ visoko stopnjo trenja 0,55 med 0 – 750 °C (okolje – 1400 °F) in dosega 100 % zavorni učinek pri mrazu. Zaradi tega je RP-X™ odlična izbira za sprinterske dirke ali dogodke v klancu, kjer je bistvena popolna zavorna zmogljivost, ne da bi bilo potrebno kakršno koli “ogrevanje”, prav tako pa je RP-X™ zelo primeren za vse vrste uporabe na dirkališčih, kjer je visoko začetno zaželen je ugriz in močan odziv na zaviranje.

EBC Racing želi poudariti, da ne gre za to, da bi bil RP-X™ “boljši” od RP-1™, temveč je “drugačen” in zasnovan tako, da zagotavlja izrazito drugačne lastnosti odziva (bolj agresiven ugriz), ki ga imajo nekateri vozniki. morda raje. Za podrobno primerjavo med obema materialoma preberite naslednji članek, kjer vam želimo pomagati pri ozaveščeni izbiri, kateri material bo verjetno najbolj ustrezal vaši uporabi in individualnemu slogu vožnje.